Shtigjet e jetës kulturore paralele të '90-ave'

room 18 ECHOES

Prishtinë, Prishtina, Kosovo

Një rrugëtim rrëfimor nga jeta kulturore paralele e '90-ave' në Prishtinë nga Florent Mehmeti

Pikënisja: Shtatorja Bill Klinton, lagjja Dardania, Prishtinë

Ky rrugëtim auditiv është krijuar nga memoaret nga jeta reale e artistit, Florent Mehmeti, gjatë viteve të nëntëdhjeta të shekullit te kaluar duke thurur kështu një eksperiencë artistike që përshkon jetën e të rinjve të Prishtinës në atë kohë, veçanërisht artistëve të rinj. Është e bazuar në ngjarjet reale, por e fuqizuar me mjete artistike nga vetë artisti. Rrugëtimi që fillon nga shtatorja Bill Klinton dhe përfundon te teatri Dodona, foleja e rezistencës kulturore të asaj kohë, kalon nëpër rrugë e rrugica që shpërfaqin momente e situata që rrallë herë përsëriten në histori.

Përkrahur nga Ministria e Kulturës - Departamenti i trashëgimisë kulturore.

Koncepti dhe zëri i Narratorit: Florent Mehmeti

Zërat tjerë: Luan Jaha, Lirak Çelaj, Shpëtim Selmani

Audio montazhi dhe miksimi: Pëllumb Ballata, SunnySound

Muzika e shfrytëzuar: Chris Rea - "The Road to Hell - Part One"; Rod Stewart - "I am sailing"; R.E.M. - "Losing My Religion"; Luciano Pavarotti - 'O Sole Mio'; Joaquin Rordrigo & John Williams - 'Concierto de Aranjuez'; Antonio Forcione Quintet - 'Tarantella'; Armend Xhaferi Trio - ' Luli's'; Armend Xhaferi Trio - ' Mzati i Vogel'.


DOWNLOAD OUR APP TO DISCOVER THIS TOUR AND MANY OTHERS.

play-storeapp-store

The Echoes


01. Dritarja

Hyrje. Ju lutem qëndroni në zonën e shënjuar deri në fund të narracionit. Pas përfdundimit vazhdoni…

02. Llamella D

Ju lutem ecni ngadalë nëpër zonën e shenjëzuar! Ju lutem keni kujdes trafikun kur të kaloni rrugën …

03. Sentishi i parë

Ju lutem ecni ngadalë nëpër zonën e shenjuar! Prisni derisa të përfundon zëri dhe vazhdoni në pjesën…

04. Papilloni

Ju lutem vazhdoni të ecni deri në fundin e zonës së shenjëzuar. Te fundi i kësaj pjese, para se të v…

05. Rruga për te "Hani i 2 Robertëve"

Ju lutem keni kujdes trafikun përreth jush!

Discover more geolocated content in our apps.

play-storeapple-app-store


Or start creating tours, treasure hunts, POI maps... Just let your imagination guide you.

SIGN UP

Are you a creator?

START HERE

Privacy & cookie policy / Terms and conditions

© ECHOES. All rights reserved / ECHOES.XYZ Limited is a company registered in England and Wales, Registered office at Merston Common Cottage, Merston, Chichester, West Sussex, PO20 1BE

v2.4.4 © ECHOES. All rights reserved.